14. mai 2013

Safia og Bente` s hjemmebakte brød

Har hatt besøk av min flotte kollega Safia Abdi et par dager.I går ville Safia gjerne bake Brød, så da ble det sånn.

Oppskrift:
2 pk.gjær
3-4 ts salt

6 dl lunket vann
3 dl kefir
2 ss sirup
3 dl kruskakli
3 dl havregryn
5 dl Grovt bakst( blanding av rug og sandmalt hvete)
12 dl hvetemel

Smuldre gjær, strø på salt. La stå og "smelte".
Hell på vann og melk. Bland godt.
Ha i sirup og alt det grove melet. Elt sammen.
tilsett hvetemel og elt i kjøkkenmaskin. Ført rolig deretter setter du opp farten noen minutter.

La heve i ca 45 min i en plastbolle, som du dekker til med et klede. La den stå på en litt lunt sted.

Hell deigen på litt hvetemel på bakebordet. og elt deigen en stund med håndkraft.
Del deigen i tre like emner. Det glemte vi litt i gå så da ble det ulik str på brødene:) Legg i former. La heve i 30 -45 min før du steker på 200 grader i ca 45 min.

:) Vi serverte hjemmebakt brød på Frisk oppfølgingsenhet Hamar i dag.Vi var der for å undervise 11 flotte minoritetskvinner .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)