18. mai 2013

En ostekake i Pinsen?

I år ble det en ostekake på 17.mai.
For å gjøre den ekstra god puttet jeg i biter av orekjeks med sjokoladekrem, puttet dem ned i kremen. Deretter la jeg på et godt lag med friske bær. Bringebær og blåbær ble strødd utover kaken og dyttet litt ned i kremen for å få til en litt jevn overflate. Deretter et jordbærgelelokk.



Lag kaken i en springform.
Legg gjerne litt bakepapir i bunnen om du ønsker å løftet kaken vekk fra springformbunnen og over på fat.

Bunnen er laget av digestivekjeks og litt smør.  Som man kan se på bildet kunne jeg påspandert bittelitt mer smør for bunnen ble litt  løs. Ønsker du så ta gjerne i litt orekjeks i bunnen også.

Den hvite ostekremen er laget av en pk philadelphiaost( fam.pk), ca 4 ss melis, 1 pk jordbærgelepulver og 3,5 dl fløte Blir det fort stivt så ta i mer fløte.
Kjør alt i mikser, legg på kjeksbunnen og la stå kjølig en stund. Her kan du gjerne putte orekjeksbitene nedi før du setter kaldt.

Strø så bær etter ønske og smak over kaken og klem de litt ned. Sett kaldt igjen imens du lager gele av 1, 5 pk gelepulver og ca 4,5-5  dl vann. Smak på så du får den styrken på smak du ønsker.

Når gele"vannet" er avkjølt så heller du det forsiktig på kaken og sett kaldt til dagen etter.

Kos deg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)