6. mai 2013

Nybakt brød til frokost og niste

Sol ute og nybakt brød, fra i går kveld riktignok, må være en god start på dagen båe for meg og yngstemann.

Havrebrød:

1 pk gjær
litt salt
5 dl vann
3 dl havregryn
2 dl kruskakli
ca 6 dl hvetemel + litt til utbaking

Smuldre gjæren og strø på salt.Når dette er smeltet så hell på 5 dl lunket vann.
Rør godt ut.
Tilsett havregryn, kruskakli og litt og litt hvetemel.


Elt deigen godt og sette til heving i 30 min.

strø litt mel på bordet og form deigen lett til et brød, event to små.
Legg i smurt brødform eller på bakepapirkledd plate og la heve i 30 min før du steker på 200 grader i ca 40 -45 min.

God frokost :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)