29. aug. 2012

Gluten-og melkefri bursdagskake

Laget i dag en kake til min venninne Jannicke.Hun har melke-og glutenallergi så måtte lage litt alternativt.

Sukkerbrød:
5 egg
2,2 dl sukker
2 ss vann
4-5 steviadråper med vaniljesmak
ca 300g Glutenfritt mel, f.eks Semper harvest mix
2 ts bakepulver

Fyll lag 1: Vaniljekrem laget av Freia vaniljekrempulver vispet med 3,5 dl Rismelk
Fyll2: Et tynt lag vaniljekrem med ferske jordbær i skiver og strødd med brunt sukker
Dynket hvert lag med 3-4 ss sukkervann før jeg la på fyllet.


Smurte kaken med Marengskrem, dvs vispet marengs av 2 egghviter, 2 dl sukker, steviadråper med vaniljesmak, 3 dråper sitronsaft.
La på et godt lag av denne "kremen" og lot kaken stå i kjøleskapet ca 45 min før jeg trakk den med sukkermasse som jeg farget rosa med farge fra Wilton.

Pynt er også laget av sukkermasse.


28. aug. 2012

Glutenfri Eplekake

I går ettermiddag laget jeg og minstemann Eplekake med epler ifra egen hage.De er litt syrlige enda til å spise slik de er, men helt greie å ha i kake.


Oppskrift:
5 store egg
2 dl sukker
1 dl fløte
6-7 dl semper white mix, eller annen type glutenfritt mel, mengden varierer litt etter hvor store eggene er.Jeg hadde veldig store egg direkte fra hønsefarm.
2 ts bakepulver

3 mellomstore epler
kanel og sukker


Skrell eplene og del dem opp i skiver eller små båter
Legg på en tallerken og strø på godt med sukker og kanel.La dette stå å trekke til kakerøren er ferdig.


Visp eggedosis av egg og sukker, 10 min.
Tilsett 1 dl kremfløte og visp på halv hastighet i ca 4-5 min.
Vend forsiktig inn melet og bakepulver.


Jeg brukte en springform på 26 cm. Smurte denne med formfett.
Legg kakerøre og eplebiter lagvis, start med kakerøre.Jeg tok litt lite kakerøre nederst så som dere ser på bildet over kom noen eplebiter helt nederst.Men smakte godt gjorde det allikevel.

Stekes på 180 grader i 25-30 min. 



Det gikk unna på denne kaken.Og som mye bakst ellers  smaker det godt rykende ferskt.


27. aug. 2012

Honningmarengs

I dag ble det litt marengs her også.Ser mange lager så mye fint med den.
Jeg laget Honning marengs i dag.
Dvs jeg kutter ut litt av sukkeret og erstatter med litt honning.

Laget tre brett med marengstopper , og noen hjerter etter min oppskrift:

4  eggehviter av store egg
120 g sukker
1 ss honning
noen få sitrondråper og en klype salt

Visp eggehviter, salt, og sitrondråper til det skummer.Tilsett honning og visp litt til, tilsett deretter sukkeret imens vispen  går på middels hastiget.Øk hastigheten og  visp til en fast og blank marengs.

Om du ønsker kan du tilsette farge på "kremen". Bruk Color Gel eller Wilton farge.

Bruk sprøyteposer og tipp etter ønske, jeg brukte to ulike denne gangen for å skape variasjon, og sprøyt topper, sirkler hjerter osv på en bakepapirkledd stekeplate.


Stek på 100 grader i 1 time.Slå av ovnen og la de stå å tørke i minst 1 time til på ovnen.La de tørke litt ekstra ute av ovnen før du putter dem i en boks.


25. aug. 2012

En hyggelig lørdag

Er nettopp kommet hjem etter en lang og hyggelig feiring av svigermor.Nok kaker ble det også denne gang.
Elsker Pavlova og det hadde jammen svigermor laget.NAM 
Masse gode bær, krem og herlig marengs.Hun trenger ikke si at hun ikke kan bake.

Hun ble heldigvis fornøyd med både kaken og cupcakes
Nå venter senga og en god natts søvn.
Med på lasset hjem fikk jeg med et brett med egg , så det spørs om det ikke blir laget et eller annet i morgen også.





Feiring av Svigermor


Ny lørdag og snart setter vi nesa mot Solør for å feire svigermors bursdag.
Ingen baking på meg i dag, men holdt da på litt i går:)
Marsipankake og Cupcakes er klare for avgang.

Ønsker dere alle en fin fin lørdag og minner om at det er en give away på gang her på bloggen:)

23. aug. 2012

Give Away på Mammas Bakeri



For første gang skal jeg ha en liten Give Away her på Mammas Bakeri.
Kunne du tenke deg å få tilsendt en pakke Sunnere Kakemix fra Funksjonellmat?
For info om produktet les HER
Jeg har bakt både kake og muffins av denne mixèn og synes den er god.

For å vinner:
Del link til denne bloggen og konkurransen på din blogg og eventuelt facebookside.
Legg igjen en kommentar her inne og gjerne også på Facebook.

Trekker 4 vinnere 31.08 :)

Sukkerbrød og pusleri en onsdags kveld

Ble litt diverse pusleri i går kveld også.Eller dvs litt mindre en tenkt da vi fikk overraskende og hyggelig besøk av mannens tante og farmor:)

Prøvde ut min nye silikonform fra Ikea og den fungeret kjempefint.
Stekte et sukkerbrød.

Oppskrift sukkerbrød:
6 egg, romtemperert
2 dl sukker
1 ts SP
2 ss lunket vann
5 dl semper white mix
2 dl potetmel
1 ts bakepulver

Visp egg, sukker og SP til en fyldig eggedosis, 10 min.
sett ned på halv hastighet og tilsett 2 ss vann, visp videre i 3-4 min.

Vend forsiktig inn mel, potetmel og bakepulver

Spray formen med formfett, jeg bruker Boyens kjøpt på Jernia.


Stek kake midt i ovenen på 180 grader i ca 25 -30 min.

Hvelv den over på bakepapir og la formen sitte på en stund før du fjerner den forsiktig.



Startet såvidt på litt roser igjen.Skummelt når jeg ikke har eksperten Anne Brith fra Villa Perlesukker med meg, men øvelse gjør mester.
Så i dag skal jeg fortsette med rosene og se hva det blir til slutt.
Kaken blir vel med på lasset når vi skal feire svigermors bursdag på lørdag.

Ha en fin dag 




22. aug. 2012

Gulrotsnurrer

Fant en oppskrift i bladet SMAK nr 6, som jeg måtte prøve ut.
Nemlig Snurrer med Gulrot.
De ble veldig gode, smaker best varme.

Oppskrift:
5 dl melk
50 g gjær
3 ss olje
2 ts salt
1 ss honning
ca 800 g hvetemel

Fyll:
3 store gulrøtter 
3 løk

1 egg til pensling + grovt salt

Varm melken til fingervarm.
Smuldre gjær i bakebolle og hell på melken.
Rør inn de øvrige ingrediensene og elt deigen godt før du setter den til heving ca 45 min.



Skrell og grovhakk gulrøtter og løk 
stek i olje i ca 10  min.

Elt deigen lett, del i to like deler.
Kjevle hver del til rektangel  på ca 50x30 cm.
Fordel grønnsakene og rull sammen.

Del opp i skiver, ca 20 pr rull.
Legg dem gjerne i store muffinsformer. La heve i 30 min.


 og stek på 250 grader i 30 min.

Pensle med sammenvispet egg og strø på grovt salt.
Mannen dro innpå 6-7 i et jafs omtrent.-Å trodde det var middagen jeg, sa han;)
Helt greit, vi spiste gulrotsnurrer til middag i dag.


Nistemat

Ser at flere og flere lager litt mer spennende matpakker til barna og seg selv.Det er kjempeflott.Kanskje kan man få ungene til å få i seg en sunt og godt måltid på skolen.De har det gjerne travelt og den enkel vanlige brødskiva blir gjerne lite fristende.
Ikke store endringer som skal til før det "smaker bedre".Og kanskje blir de mer gøy å lage nista selv når man kan "leke" litt med maten.

Kjøpte dette settet på Ikea i går
Kan brukes til mangt.Og i dag brukte jeg den for å lage frokost og niste.

Senere i dag, etter jobb, skal jeg prøve meg på Snurrer med Gulrot:)
Også noe som fint kan legges i matboksen.

Ønsker dere en fin onsdag alle sammen:)

19. aug. 2012

Cupcakes m/baileyskrem og marsipanlokk

Disse ble mektige med veldig gode.Ikke de cupcakes man lager til hverdags kanskje:)

Oppskrift:

4 egg
1 dl brunt sukker
1 1/2 dl farin

4 dl fløte
2 ts bakepulver
6 dl semper white mix
10 g smeltet meierei smør

Visp egg, sukker og brunt sukker i ca 10 min.
Tilsett eventuelt 1 ts SP

Hell i 4 dl fløte. 2 ts bakepulver og ca 6 dl mel i røren og vend forsiktig inn.
Til slutt rører du forsiktig inn 100 g smeltet smør.

Hell røren i middels cupcakesformer, halvfulle.

Stek på 180 grader i ca 20 min.


Lag smørkrem :
150  g smør, 300 g melis, 3 korker Baileys ( eller etter smak)
Visp godt sammen.Husk at smøret må være mykt og romtemperert.
Juster smørmengde og melis mengde litt etter smak.
Ta i den fargen du ønsker, litt om gangen så fargen ikke blir for mørk.


Marsipanlokk
Kjevle ut extra hvit marsipan, eventuelt farget marsipan etter eget ønske
kjevle over med  en mønsterpinn.Jeg brukte vimsey hearth roller pin ,som jeg kjøpte på Panduro.Da får du et fint hjertemønster.

Stikk ut rundinger med et glass som passer slik at marsipanen blir et lokk 


Ta smørkrem i en sprøytepose og legg på en runde eller to med krem på hver kake, deretter legger du marsipanlokket over og pynter det eventuelt med perler.Kan være lurt å lime de på med litt vann eller spiselig lim.

HA EN FIN MANDAG :)

Takknemlig



Må bare si til dere at jeg er veldig takknemlig for alle nye følgere her inne og Likes på Facebooksiden.
For en helt vanlig bakeglad mamma så er det utrolig gøy at så mange stikker innom bloggen/facebooksiden.
Flott å se hvor mange bake/kakeglade mennesker det er der ute.

Gluten-og melkefri kake

Til feiringen i går måtte jeg ha en  kake som var både Melke-og Glutenfri.
Denne er enkel og god.Et godt sukkerbrød.

Oppskrift:
4 eggeplommer
2 hele egg
2 dl sukker
1 ts vaniljeextrakt
2 ss matolje
1 dl Rismelk
3 dl melk-og glutenfritt fint mel, eks Semper Harvest mix
2 ss potetmel

Visp eggeplommer, egg og sukker til en luftig eggedosis, ca 10 min.
Tilsett 1 ts vaniljeextrakt, 2 ss matolje og 1 dl rismelk.
Visp dette på halv hastighet i ca 3 min.
Tilsett 3 dl mel, 2 ss potetmel og 2 ts bakepulver og vend dette forsiktig inn for å ikke miste luften i røren.
Hell i en springform, ca 25 cm.

Stek på 180 grader i 25-30 min.

Jeg valgte å droppe krem inni kaken denne gangen.
Strødde melisglasur og hjerteformet kakestrø på toppen.
En enkel og hurtiglaget hverdagskake som kan oppgraderes med fyll etter eget ønske.

Vellykket feiring

Det ble en veldig hyggelig lørdag i går, med god middag ute på La Perla( Hamar) og kaffe og kaker hjemme.
Viktig å feire og kose seg litt:)

Kaken ble også god.Brukte Heart tasty Fill formen jeg kjøpte hos Traktøren Byhaven.
Og det ble da et hjerte på innsiden, selv om jeg gjerne skulle hatt det større og tydeligere.Men bedre lykke neste gang.

Jeg brukte oppsrkift på Vaniljekake som jeg fant hos Hannes Kaker som forøvrig er en bakeblogg jeg liker veldig godt og besøker mye.

Hun har også laget en fin trinn for trinn forklaring på hvordan bruke formen så da legger ikke jeg inn det men viser heller til hennes versjon HER

Som fyll brukte jeg smørkrem med philadelphiaost, farget med rosa farge fra Wilton.
Smørte kaken med samme krem og trekte kaken med et godt lag Extra hvit marsipan kjøpt hos Kakeboksen.

Jeg fikk denne kjolen som gave fra min Svigerinne. Koselig å pynte seg litt.

Blomster fra min mann <3

og fra svigers :)

En gluten -og melkefri kake måtte jeg også ha. Alle må jo få kake:)
Legger ut oppskrift på denne senere.

Og noen Cupcakes såklart, med Baileys krem og marsipanlokk.Skal legge inn oppskrift på disse også i eget innlegg.


Nyt søndagen alle sammen


18. aug. 2012

5 års Bryllupsdag

I dag har jeg og min kjære 5 års Bryllupsdag.

Besøkte Villa Perlesukker i går som viste meg noen teknikker for å lage Roser.
Dere ser litt av resultatet på bildene.Har ikke gjort dette før så det var veldig spennende og gøy.
Tusen takk til Anne Brith for en hyggelig dag :)

Nå venter vi besøk og skal feire dagen vår.Først med litt middag ute og deretter kaffe og kake hjemme.



 Ha en fin lørdag alle sammen :) <3 



16. aug. 2012

Fredag og vellykket iskrem




Må bare fortelle at iskremen ble god.Har ikke spist opp altså , men måtte sjekke ståa litt;)
Har fått tillatelse av Manuela til å legge ut oppskiften så dne ligger nå i innlegget under HER

Ellers skal jeg i dag avgårde for å besøke Villa Perlesukker. Skal forhåpentligvis få pyntet en kake til i morgen når vi skal feire 5 års bryllupsdag <3 Kanskje få litt mer dreis på roser også.
Kommer til å skrive litt fra besøket.


Hva skal du i dag? 

15. aug. 2012

Iskrem

I dag hadde jeg igjen eggeplommer etter å ha laget hvit vaniljekake.
De måtte jo brukes til noe og valget falt på iskrem.
Brukte Manuelas oppskrift denne fra boken:
.

Oppskrift:
4 eggeplommer
2 hele egg
200 g melis
1 ts SP
5 dl kremfløte
2 ts vaniljeessens eller 1 vaniljestang, ( jeg brukte her vaniljesukker fra dr.oetker)
 Pisk eggeplommer, hele egg, melis og SP til eggedosis, ca 10 min.

Stivpisk kremfløten, tilsett vaniljeessens.
Bland kremen i eggedosisen. Bland forsiktig for å få en lett og luftig røre.Bland forsiktig med en slikkepott.




Boken kan bestilles i linken på høyre side av bloggen

Oppskriften var enkel og grei.
Har aldri laget iskrem før så dette var spennende.

Fylte den ferdige "røren" i en kakeboks av metall, men bruk gjerne noe annet.
 Manuela skriver i en bolle.
Puttet i fryseren, lot stå  i 30 minåpnet lokket og rørte i den.

Så er det bare å vente :) må innrømme jeg smakte på "røren", Nam


By the way, den hvite vaniljekaken endte slik:

Ja slik går det når man ikke venter leeenge nok før man tar kaken ut av formen.Og jeg gadd ikke sette den sammen med krem og dikkedere, så jeg tenkte -dette blir knallgode cakepops;)
Så da blir det nok nytt innlegg om cake pops, f.eks i morgen kveld kanskje.Hvem vet.
Har en liten kar her som elsker å lage cake pops så jeg får nok hjelp.