19. aug. 2012

Cupcakes m/baileyskrem og marsipanlokk

Disse ble mektige med veldig gode.Ikke de cupcakes man lager til hverdags kanskje:)

Oppskrift:

4 egg
1 dl brunt sukker
1 1/2 dl farin

4 dl fløte
2 ts bakepulver
6 dl semper white mix
10 g smeltet meierei smør

Visp egg, sukker og brunt sukker i ca 10 min.
Tilsett eventuelt 1 ts SP

Hell i 4 dl fløte. 2 ts bakepulver og ca 6 dl mel i røren og vend forsiktig inn.
Til slutt rører du forsiktig inn 100 g smeltet smør.

Hell røren i middels cupcakesformer, halvfulle.

Stek på 180 grader i ca 20 min.


Lag smørkrem :
150  g smør, 300 g melis, 3 korker Baileys ( eller etter smak)
Visp godt sammen.Husk at smøret må være mykt og romtemperert.
Juster smørmengde og melis mengde litt etter smak.
Ta i den fargen du ønsker, litt om gangen så fargen ikke blir for mørk.


Marsipanlokk
Kjevle ut extra hvit marsipan, eventuelt farget marsipan etter eget ønske
kjevle over med  en mønsterpinn.Jeg brukte vimsey hearth roller pin ,som jeg kjøpte på Panduro.Da får du et fint hjertemønster.

Stikk ut rundinger med et glass som passer slik at marsipanen blir et lokk 


Ta smørkrem i en sprøytepose og legg på en runde eller to med krem på hver kake, deretter legger du marsipanlokket over og pynter det eventuelt med perler.Kan være lurt å lime de på med litt vann eller spiselig lim.

HA EN FIN MANDAG :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)