21. des. 2013
Sarah Bernard
Det finnes mange oppskrifter på Sara Bernard der ute
I år laget jeg miniversjoner, altså en god munnfull som passer til en god kopp kaffe.
Oppskrift:
Jeg lager bunn av hjemmelaget kransekakemasse.
Bruker 500 g ferdig mandelmel fra funksjonellmat( ikke den fettreduserte)
500 g melis
sitronsaft fra 1/2 sitron
og 3 eggehviter.
Kremen er laget av
400 g usalta smør
400 g melis
3 ts vaniljesukker(ekte vanilje)
200 g smelta melkesjokolade + 1 ss kakao( kan sløyfes og bruk mer sjokolade).
Bland mandelmel,melis, vaniljesukker og eggehviter i mikseren.
Jobb til en god deig.
Kna for hånd i noen minutter etter at du tar den ut av maskinen.
La den hvile en stund. Min hvilte til dagen etter, innpakket i plast.
Kjevle ut deigen til en leiv på ca 1 cm tykkelse. Her bør du ha litt ekstra melis for hånd så ikke deigen setter seg fast i underlaget.
Stikk ut rundinger i den str du ønsker.
Stek på 150 grader i ca 10 min.
Avkjøl godt.
Lag kremen ved å vispe sammen smør, melis og vaniljesukker. Deretter tilsetter du smeltet og avkjølt sjokolade.
Legg på topper med krem ved hjelp av en sprøytepose.
Legg kakene i fryseren så de blir gjennomkalde før du dypper dem i smeltet sjokolade
Smelt 100 g melkesjokolade og 100 g dronningsjokolade med ca 40 g delfiafett, og avkjøl litt.
Dryss gjerne glitter på de før sjokoladen stivner helt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)