21. des. 2013

Sarah Bernard




Det finnes mange oppskrifter på Sara Bernard der ute
I år laget jeg miniversjoner, altså en god munnfull som passer til en god kopp kaffe.

Oppskrift:

 Jeg lager bunn av hjemmelaget kransekakemasse.

Bruker 500 g ferdig mandelmel fra funksjonellmat( ikke den fettreduserte)
500 g melis
sitronsaft fra 1/2 sitron 
og 3 eggehviter.
 
Kremen er laget av
 400 g usalta smør
 400 g melis
 3 ts vaniljesukker(ekte vanilje) 
 200 g smelta melkesjokolade + 1 ss kakao( kan sløyfes og bruk mer sjokolade).
 
Bland mandelmel,melis, vaniljesukker og eggehviter i mikseren.
 Jobb til en god deig.
Kna for hånd i noen minutter etter at du tar den ut av maskinen.
 La den hvile en stund. Min hvilte til dagen etter, innpakket i plast.

Kjevle ut deigen til en leiv på ca 1 cm tykkelse. Her bør du ha litt ekstra melis for hånd så ikke deigen setter seg fast i underlaget.

Stikk ut rundinger i den str du ønsker.
Stek på 150 grader i ca 10 min.
Avkjøl godt.

Lag kremen ved å vispe sammen smør, melis og vaniljesukker. Deretter tilsetter du smeltet  og avkjølt sjokolade.

Legg på topper med krem ved hjelp av en sprøytepose.

Legg kakene i fryseren så de blir gjennomkalde før du dypper dem i smeltet sjokolade

Smelt 100 g melkesjokolade og 100 g dronningsjokolade med ca 40 g delfiafett, og avkjøl litt.


Dryss gjerne glitter på de før sjokoladen stivner helt.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)