Når julen kommer vil vi gjerne ha masse god mat. Ofte blir det både fett og søtt, men vi må ha noe litt mer fornuftig også, som et godt brød.
I ettermiddag har jeg laget Oldemors Rugbrød-
som hun laget til Jul
Oppskrift:
3 1/2 dl vann
50 g gjær
1 dl sirup
1 ts salt
400g rugmel
250 g hvetemel
Smuldre gjærbiten og hell over lunket vann, salt og sirup
Rør godt ut
Bland inn rugmel og deretter hvetemel.
Ta litt og litt hvetemel så du ser at deigen ikke blir for hard.
Den den skal være såpass fast at den ikke endrer fasong etter å ha blitt formet.
Sett til heving i smurte og melete former. Etter oldemors anbefalinger så hever de best i melet form:)
Prikk brødene med gaffel
La heve til dobbel størrelse
Pensle med vann et par ganger under stekingen
Stek på 200 grader i ca 50-55 min
Jeg laget dobbel porsjon og fikk et stor brød og et lite brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)