I går ble det litt diverse baking. Blant annet Julekake etter mormors oppskrift.
200 g sukker
2/3 ts kardemomme
30 g smør
2,5 dl sur melk
4 dl h-melk
70 g gjær
2 s salt
2 1/2 dl rosiner
1 kg hvetemel, men start med litt om gangen så du ikke ender opp med en altfor fast deig.
Smuldre gjær
Smelt smør og tilsett melken
Bland smør og melkeblandingen med gjær og rør godt ut.
Bland salt og kardemomme inn i melet.
Hell i rosiner og melblandingen vekselsvis
Jobb melblandingen godt in , elt i 10-15 minutter i kjøkkenmaskinen, og la deigen stå til heving i 30 min.
Del deigen i 2 og lag to runde julekaker
Etterhev i 20-30 min
Stek på 200 grader i ca 45 min
Mine ble dyttet rett i frysen så det ikke skulle forsvinne før jul
Ha en fin dag :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)