28. juli 2012

Ole Brum `s Ostekake

I dag er min førstefødte 20 år. Kan nesten ikke fatte at jeg har en så voksen sønn allerede,
 men slik er det nå:)

Skulle lage en type ostekake og vurderte ostekake med gele`lokk eller Oreo dream.
Så jeg tok en Ole Brum og sa ja takk begge deler .Denne gangen ble det to i en:)
De hvite ostemassen har foruten kremfløte og philadelphiaost, en pakke bringebær gele` pulver og to plater Freia hvit sjokolade;) nam.

Bunnen er en blanding av Digestive havrekjeks og Oreokjeks.
Så et lag Freia sjokolademousse.
Hvit ostemasse med hvit sjokolade og oreokjeksbiter, og gele`lokk  med bringebærsmak.
Sjokoladen under gele`lokket er Freia sjokoladesaus beregnet for dessert og iskrem.
Hadde jeg tenkt litt lengre kunne jeg skrevet navnet hans med sjokoladesausen :) men trodde ikke mønstret skulle bli så tydelig.

Da gjenstår det å lage ferdig krem til verdens beste kaken, så er det bare å glede seg til kaffe og kake i kveld.

Oppskrift:
(dvs noenlunde oppskrift.Her må man bruke smak, lyst og ikke minst se ann størrelse på formen du bruker)


Jeg brukte en springform på ca 25 cm.


Spray bunnen av formen med formfett.Bruk gjerne bakepapir i bunnen.

Knus ca 350 g kjeks, en blanding av Digestive kjeks og Oreokjeks.
Smelt  litt smør og bland det inn i kjeksmassen slik at du kan klemme kjeksmassen sammen i bunnen av formen.
Lag et tett lag og så høy du måtte ønske å ha den. Husk at det ikke må være så mye smør at det blir helt grøtaktig.Da får du en HARD bunn;) det fikk jeg nemlig denne gangen.Men smaker like godt.
Sett formen i kjøleskapet imens du lager Sjokolademousse av en pk freia sjokolademousse.


Smør denne utover kjeksbunnen, og sett formen tilbake i kjøleskapet.


Pisk sammen 3 dl fløte, 1 familipakning philadelphiasost og 1 pk bringebær gele`pulver.
Smelt 200 g Hvit sjokolade og vend inn i kremmassen.
Legg dette over sjokolademoussen og brekk noen biter oreokjeks som du legger ned i kremmassen til slutt.
Sett i kjøleskapet ca 2 timer.
Bruk Freia sjokoladesaus og lag et mønster oppå kaken.
Tilbake i kjøleskapet igjen:)
 Visp en pk bringebærgele`pulver godt ut i 2, 5 dl kokende vann.Avkjøl og la stå til det begynner å stivne litt.Legg da gele`massen på toppen av kaken.
Vips ;)


Dette ble en sånn ca oppskrift.Jeg målte nemlig ikke så nøye, men tror det skal bli bra.

6 kommentarer:

  1. Oi oi oi! Det der så fantastisk godt ut! :D

    SvarSlett
  2. OMG ! Dette må jo bare være en god kombinasjon .Denne skal prøves :))

    SvarSlett
  3. Hei, kunne du ha lagt ut oppskriften? Har aldri laget ostekake eller oreokake, så er litt grønn... Kjæresten min syntes kaka så så god ut at han vil ha den på 20-års dagen sin, skjønner du! :)
    Om du ikke vil røpe den nøyaktige oppskriften skjønner jeg det, altså. Men hadde blitt veldig glad om du ville dele den! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei
      Ja kan prøve å legge ut en så nøyaktig oppskrift som mulig:)
      målte ikke opp alt, men vet sånn ca.
      Legger det ut i morgen kveld.Håper det er tidsnok:)

      Slett
    2. tusen takk! :D

      Slett
    3. da er den på plass.Bare en ca oppskrift , men tror den skal holde.Lykke til:)

      Slett

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)