24. jul. 2012

Kringle med Vaniljekrem og Blåbær

I går kveld ble det litt gjærbakst igjen.Fikk besøk av en barndomsvenninne.Kjempekoselig.
Oppskrift :
50 g gjær
2 ts salt
60 g smør
3 dl melk
1 dl sukker
hvetemel 


Jeg bruker fersk gjær,Smuldre gjærbiten opp i en bolle og strø over salt.La stå så den "smelter"
Smelt smøret og tilsett melken .Hell dette over i bollen med gjær og tilsett melet.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin for å elte deigen.


La deigen heve i 30 min.

Kjevlet deigen til rektangel,  la på vaniljekrem og ferske blåbær + litt sukker strødd over bærene, før jeg rullet sammen deigen og laget en flettekrans.


Stekte på 180 grader i ca 25 min.


Ble veldig godt og kan virkelig anbefales.Noen av stykkene hadde spå mye vaniljekrem at som helt rykende fersk så spiste vi med kakegaffel;) nam 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)