28. nov. 2013

Risboller med Sjokolade

Her i huset må vi ha risboller til jul. Husker godt at jeg laget slike med bestemor.
Jeg har piffa dem opp med sjokolade istedenfor kakao.



Oppskrift:
250 g Delfiafett
250 g Melis
2 egg
1 ts vaniljesukker
200 g Dronning sjokolade eller annen type sjokolade du liker godt.
1-2 ss sterk kaffe (kan sløyfes)
100 g puffet ris

Smelt delfiafett over vannbad.Når den begynner å smelte knekker du opp sjokoladen som kan smelte sammen med fettet.La 1/3 del av sjokoladen vente til alt er smeltet.Tilsette siste rest sjokolade til slutt når det andre er smeltet og tatt vekk fra varmen,  for å temperere.
Rør godt sammen.

Visp eggedosis av  egg, vaniljesukker  og melis. Hell i det smelta fettet og sjokoladen. Bland godt. 
Bland så inn puffa ris.Bland så godt at all risen er smurt inn med sjokoladen.

Legg ca 1 isskje på bakeppirkledd plate, eller i muffinsformer. Sett kaldt til de stivner.
Legg de i en tett boks med lokk. Frys dem så de holder seg godt.

1 kommentar:

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)