8. okt. 2013

Gulrotkake med sjokoladebiter

Da jeg kom hjem fra bakedag for Rosa Sløyfe så hadde jeg masse Philadelphiaost -krem igjen.
Så da bare "måtte" jeg lage gulrotkake.
Jeg visste også at min venninne Ann Merete er glad i gulrotkaken og ikke mist glasuren;) så d var valget enkelt. Alt for gode venner.


Oppskrift:

2-3 revne gulrøtter, 5 dl
100 g smeltet smør
4 egg
3 dl sukker/gjerne brunt sukker
2 dl kefir
5,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 plate kokesjokolade, hakket


Riv gulrøtter fint, ikke helle av saften
smelt 100 g smør, avkjøl
Visp eggedosis av egg og sukker og bland inn smøret, kefir , hakket sjokolade og de revne gulrøttene

Bland bakepulver, vaniljesukker, hvetemel og kanel og rør inn

Hell røren i en bakepapirkledd liten langpanne
 stek på 200 grader i ca 15-20 min

Avkjøl kaken og smør på et godt lag med philadelphiaostkrem, og strø på revet gulrot og eventuelt litt raspet sjokolade.













1 kommentar:

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)