Så er det søndag ettermiddag igjen. Helgene raser avgårde og i morgen starter "min" gruppe på kakekrigen. Jeg gruer meg faktisk mer nå en da jeg var på innspilling:)
Men tilbake til hverdagen, i dag fikk vi lyst på ferske rundstykker.
Fant en oppskrift på den rutete kokeboka jeg ønsket å teste.
jeg endret bittelitt for å få det til å passe med de ingredienser jeg hadde på kjøkkenet i dag.
Oppskrift:
2 ss smør/margarin , smeltet
3 1/2 dl lettmelk (kan bruke skummet som i boka men jeg hadde bare lettmelk)
50 g gjær
ca 500 g hvetemel
1/2 ts salt
egg til pensling
valmuefrø
Smelt smør/margarin, tilsett melken i det smelta smøret og hell litt væske og litt avsaltet av det over gjæren.
Rør ut gjæren og tilsett resten av væske og salt.
Bland inn litt og litt mel slim at deigen ikke blir for fast.
Sett den til heving med plast over i ca 30 min.
Del opp i like emner og trill runde rundstykker. Pensle med lett sammenvispet egg og strø med sesamfrø.
La heve i 30 min før du steker på ca 220 grader i 12-15 minutter.
Fluffy og gode :)
Deilige rundstykker ser det ut som! Jeg er på utkikk etter den ultimate kjeks oppskriften som både er god men som også er egnet til cookie plungere. Dvs at den ikke hever seg og mister fasongen i stekeovnen. Tanken er at man med en god grunnoppskrift kan tilsette allskens krydder selv etter lyst og behov. Har prøvd noen på nettet men de hevet seg til ti ganger størrelsen, så den tynne utkjevlete kjeksen ble til en bolle !! Har du en god oppskrift?
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettkan man bytte ut litt av hvetemelen med grovt mel
SvarSlettHei :) ja om du ønsker de grovere kan du gjøre det :)
Slett