Er kjempeglad for at jeg fikk Den rødrutete kokeboken til Ingrid Espeli Hovig.
Nå er Ciabatta er fulltreffer i familien og har bakt det to dager på rad. De på bildet over ble ikke helt i den fasongen man forventet da jeg hadde det travelt, men smaker kjempegodt.
Laget ny ladning i dag tidlig og de er snart borte de også.
Oppskrift:
25 g gjær
6 dl vann
1 1/2 dl olivenolje
1 ss salt
ca 1,7 l hvetemel
smuldre gjæren, strø på salt
varm opp vannet til fingervarmt og bland gjær og salt ut i vannet, og hell også i olivenolje
Tilsett litt og litt mel, og la noe være igjen til utbaking.
Arbeid deigen smidig, og la den heve under plast i en bolle i ca 1 time
Ta deigen på bordet og kna smidig med resten av melet.
del i 8 emner og kjevle hvert emne til et rektangel på ca 8 x 18 cm og legg de på bakepapirkledd bakeplate
Etterhev i ca 20 min.Stek på 250 grader i ca 12 min.
Avkjøl på rist
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)