Oppskrift:
5 dl melk
1 dl vann
50 g gjær
1 ts salt
2 ts sukker
2 dl havregryn
ca 1,5 liter hvetemel
Smuldre gjær i en bolle, ta på salt
varm opp melken til fingervarm væske og bland dette og vannet med gjær
Visp sammen så det blir godt blandet
Tilsett 2 ts sukker og havregryn, la svelle noe minutter
Tilsett hvetemel litt etter litt
La heve under plast eller håndkle i ca 30 min
Ta deigen på bordet og strø litt hvetemel utover så deigen ikke fester seg.
Jeg kjevler på voksduk.
Kjevle ut til en leiv på knappe 1 cm tykkelse og stikk ut hamburgerbrød med en rund utstikker, stort glass, lokk etc
Legg disse på bakepapir og la heve i 30 min
stek så på 225 grader i ca 6-8 min
----
Fungerer også fint som rundstykker
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)