8. sep. 2013

Ostekake m/mandel og oreokjeksbunn, ferskpresset sitronsaft og jordbærgelelokk.

Liker du ostekake med sitronsmak? om du sier ja kan du bare lage denne:)'

200 g malte mandler
2 ss mykt smør
2 pk oreokjekstrø, 100 g
300 g Philadelphiaost
Nypresset saft fra to økologisk sitroner
3 dl fløtekrem
3-4 ss melis
1 pk jordbærgelepulver


Smør en 24 cm form med litt av smøret
bland resten sammen med det mandelmelet, og klem "deigen" utover forma.

Hell oreostrø over deigen.
Ønsker du en tykk bunn må du doble begge lagene:)
 
 
ha kremosten og fløten i en mikser og bland sammen, sakte først hvis ikke får du deg en dusj.
Hell i saft fra to økologiske sitroner, juster ned om du bare er moderat glad i sitronsmak.
 
tilsett 3-4 ss melis, eller etter smak.
 
Hell ostefyllet over bunnen , jevn den utover med en slikkepott. Riv litt sitronskall over.
Sett kaldt.
 
 
Visp gelepulveret sammen med 3 dl  kokende vann. La stå til det blir kaldt og hell forsiktig over ostemassen.
Sett kaldt igjen til gelelokket er stivt. La den gjerne stå til dagen etter.
 
For søtmonser anbefaler jeg å ringle over sjokoladesaus.
 
 
 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)