Ble litt gjærbakst i heimen i ettermiddag.
Bildene er tatt med et gammel og dårlig kamera så beklager kvaliteten på dem.
Ingen har enda skjønt at de må spandere en nytt og fint kamera på meg, merkelig altså.
Oppskrift:
1 gjær
2 ts salt
2 dl kefir
2 dl lettmelk
60 g smeltet smør
1 ts kanel
ca 10 dl mel
fyll: Freia makronfyll, jadda ferdig greier, men pytt sann. Godt er det lell
Smuldre gjær og strø på salt, la det "smelte"
Smelt smør og bland det med melken og kanel som du blander med den smelta gjærbiten
Bland godt sammen
Tilsett litt og litt mel slik at deigen ikke blir for fast.La det bli igjen noe mel til utbaking.
La heve i minst 20 min
Legg på melet bakebord og kjevle ut til en rund leiv.
Del denne i 8 deler/trekanter
Bland ferdig makronfyllet og legg på 2-3 ts fyll på hver del og rull sammen fra den brede enden mot spissen.
Legg hornene på bakepapirkledd plate og la de heve 30 min.
Stek på 190 grader i ca 15 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)