18. feb. 2014
Gulrotkake
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
saft fra 1/2 sitron
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts salt
50 g revet sjokolade/sjokoladebiter
3 ss smelta smør
5 dl revet gulrot
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk egg og sukker luftig, til en fluffy eggedosis.
Ha mel, kanel, salt, og bakepulver i en bolle og bland godt.
Rør det godt inn i eggedosisen.Jeg bruker kjøkkenmaskina.
Ha i smeltet smør , revne gulrøtter, revet sjokolade og sitronsaft. Bland godt.
Smør en rund kakeform, ca 24 cm Bruk gjerne bakepapir i bunnen så løsner kaka lettere.
Hell i røra.
Stek i ovnen i 45-55 minutter midt i ovnen. Bruk en kakepinne/grillpinne for å sjekke at den er gjennomstekt.
Avkjøl kaka helt før du eventuelt tar på glasur.
Glasur:
300 g Philadelphiaost
noen dråper hvitter om man ønsker for å fjerne gulfargen fra smøret
170 g mykt smør
5-600 g Melis
Bland alt i en bolle med kjøkkenmaskin
Avkjøl den gjerne litt før du smører/sprøyter den på kaken
Dryss på perler eller annen kakepynt etter ønske og smak.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)