18. feb. 2014

Gulrotkake


4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
saft fra 1/2 sitron
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts salt
50 g revet sjokolade/sjokoladebiter
3 ss smelta smør
5 dl revet gulrot



Forvarm ovnen til 180 grader.


Pisk egg og sukker luftig, til en fluffy eggedosis.

Ha  mel, kanel, salt, og bakepulver i en bolle og bland godt.

Rør det godt inn i eggedosisen.Jeg bruker kjøkkenmaskina.
Ha i smeltet smør , revne gulrøtter, revet sjokolade og sitronsaft. Bland godt.

Smør en rund kakeform, ca 24 cm Bruk gjerne bakepapir i bunnen så løsner kaka lettere.

Hell i røra.
Stek i ovnen i 45-55 minutter midt i ovnen. Bruk en kakepinne/grillpinne for å sjekke at den er gjennomstekt.
 
Avkjøl kaka helt før du eventuelt tar på glasur.

Glasur:
300 g Philadelphiaost
noen dråper hvitter om  man ønsker for å fjerne gulfargen fra smøret
170 g mykt smør
 5-600 g Melis

Bland alt i en bolle med kjøkkenmaskin
Avkjøl den gjerne litt før du smører/sprøyter den på kaken

Dryss på perler eller annen kakepynt etter ønske og smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)