En saftig Sitronkake er ikke å forakte, og med hjemmelaget vaniljekrem og friske bær på toppen er det aller tiders.
Sitronkake
80 g smør
1,1 dl Demerara sukker
1 dl farin
4 store egg
2 dl Kefirmelk
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Ferskpresset sitronsaft fra en sitron
Visp smør og sukker til en luftig masse
Tilsett 1 egg av gangen og visp i 2 min pr egg.
Deretter 2 dl kefirmelk og
sitronsaft, la ca 3 ss være igjen til dynking av kaken.
Bland mel godt med bakepulver og vaniljesukker og vend inn.
Jeg stekte i en 26 cm rund form
180 grader i ca 30 min
Avkjøl og dynk kakens overflate med resten av sitronsafta
Lag vaniljekrem eller bruk ferdigkjøpt. Smør krem utover kaken og legg på bær etter ønske.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)