23. jul. 2013

Sitronkake

En saftig Sitronkake er ikke å forakte, og med hjemmelaget vaniljekrem og friske bær på toppen er det aller tiders.

Sitronkake

80 g smør
1,1 dl Demerara sukker
1 dl farin
4 store  egg
2 dl Kefirmelk
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Ferskpresset sitronsaft fra en sitron

Visp smør og sukker til en luftig masse
Tilsett 1 egg av gangen og visp i 2 min pr egg.

Deretter 2 dl kefirmelk og
sitronsaft, la ca 3 ss være igjen til dynking av kaken.
Bland mel godt med bakepulver og vaniljesukker og vend inn.

Jeg stekte i en 26 cm rund form
180 grader i ca 30 min

Avkjøl og dynk kakens overflate med resten av sitronsafta

Lag vaniljekrem eller bruk ferdigkjøpt. Smør krem utover kaken og legg på bær etter ønske.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)