14. jul. 2013

Horn med Havregryn og Kefir

I dag ble det rett og slett Horn til middag :)

Horn med havregryn og Kefir
50 g gjær
3 ts salt

3 dl Kefir
3 ss smeltet smør
3 dl havregryn
6 dl hvetemel
1 egg

Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smøret, avkj litt og balnd smøret og kefir med gjær slik at dne blir helt oppløst.Tilsett lett vispet egg og bland sammen.
Hel i havregryn og hvetemel og arbeid deigen godt sammen.
Ha gjerne igjen litt hvetemel til utbakingen.

La heve 15-20 min.

Ta litt hvetemel på bordet og kjevle  ut runde leiver av deigen.
Skjær den i 4 og rull sammen fra den brede enden først.
Vil du kan du her ta på ost f.eks før du ruller sammen.

La heve på brettet i 30 min. Stek på 200 grader i ca 25 min

Her er link til en lignende oppskrift http://mammasbakeri.blogspot.no/2013/03/kefirhorn-til-frokost.html Her ser du fremgangsmåten.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)