11. nov. 2012

Glutenfri Cupcakes

Cupcake er jo kake i en kopp :)
Fikk de artige silikonformene av svigermor.

Oppskrift glutenfri Vaniljecupcakes

100 g smør
2 dl sukker
2 ss dr .otker vaniljesukker
Visp til en fluffy masse.
Tilsett 4 egg, et av gangen.
deretter tilsetter du 1,5 dl kremfløte

Visp i 2 min på middels hastighet

Bland  4 dl semper white mix
3 ss potetmel og 2 ts bakepulver og tilsett i røren.
Visp på lav hastighet i 3 min.

Fyll muffinsformer litt over halve og stek på 180 grader i ca 20 min.

Frosting:
100 g smør
250 g melis
litt wilton farge, jeg brukte Ivory

bland alt godt sammen i en bakebolle/kjøkkenmaskin.

Bruk en stor tipp og dekorer med frostingen. Jeg strødde på gullfarget strø og la på Lovehearts på toppen.






9 kommentarer:

  1. Disse så kjempedigge ut!=) Prøver ut oppskrifta di jeg! Skal levere en bestilling til ei som ikke tåler hvetestivelse! Fantastiske silikonformer! Hvor er de kjøpt? =)

    SvarSlett
  2. gi meg en tilbakemelding da:) lenge siden jeg laget disse og prøv deg gjerne frem med melmengden:)

    SvarSlett
  3. Hei!=) da har jeg prøvd ut det vet du! Fikk ikke helt størrelsesforholdene til å funke..blant annet 4 egg ble for vått..Men sånn er det..man må prøve å feile!=) med litt justeringer og litt andre størrelsesforhold ble de knalle! Men tuusen takk for inspirasjonen!

    SvarSlett
  4. så bra du fikk det slik du ville til slutt. Ja det kommer an på eggstr, type mel og diverse:)Og noen ganger bare må men endre selv om oppskriften har funket før, merkelig greier men slik er det.

    SvarSlett
  5. Hei!
    Skal lage disse til bursdagsfeiring i morgen! Har aldri bakt med glutenfritt mel før - blir disse tørre etter en dag og bør bakes i morgen, eller kan jeg bake de i dag og de er like gode til feiringen i morgen?
    Inspirerende blogg!

    SvarSlett
  6. De er best helt ferske, og jeg foreslår at du ser på den andre oppskriften jeg har av glutenfri cupcakes, som heter My cupcakes. Bruker du denne så juster smøret ned til 60 g og prøv med bare semper white mix og bruk heller mer av det istedenfor potetmel i tillegg.

    SvarSlett
  7. Hmm..kanskje jeg må bake i morgen tidlig likevel da..selv om det blir litt stress.. Vil ikke ha kjip bakst! Er det smørmengden som gjør de tørre? Og hvor mange cupcakes gir oppskriften?
    Har ikke SP, er dette nødvendig for godt resultat?

    SvarSlett
  8. nei, men smørmengden her tror jeg var litt stor.Kan bli for tunge så de ikke hever seg skikkelig.Bruker du oppskriften My Cupcakes her inne så får du ca 24-28 stk.Stek dem i kveld og legg på kremfrosting i morgen tidlig:)er du på facebook?

    SvarSlett
  9. Takk for rask og god hjelp! Da blir det muffins i kveld med krem på i morgen! :)
    Jeg er ikke på facebook, nei..

    SvarSlett

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)