Tradisjonbakst :)
Jeg er ikke noen verdensmester på Rosettbakkels,men fikk da til en bra porsjon til slutt.
Jeg hadde litt startproblem i dag,men kom nok av altfor lav varme på smultet og at jeg holdt rosetten for lenge i det.Da brenner den seg fast i jernet og vil ikke slippe.
Oppskrift:
100 g hvetemel
1 egg
1 1/2 del melk
1 ts Tinesmør, smeltet
1 ss sukker
1 pk smult for steking
Bland alt og la røren få svelle i ca 20min.
Dypp rosettjernet i den varme smultet først og deretter i røren.Pass på at ikke røren ikke kommer oppå jernet.
Hold jernet i smultet til kaken er gyllen.
Ta dem forsiktig løs med en gaffel,og legg dem på et matpapir for å renne av seg.
Strø gjerne litt brunt sukker på papiret slik at det fester på Rosetten.
Jeg dobblet porsjonen og erstattet sukker med sukrin .
Dette er IKKE baking for små hender. La barna pynte kakebokser, lage julepynt eller noe annet denne gangen:) Aller helst ikke være på kjøkkenet.Oljen blir VARM.
Det er ikke noe trinn for trinn bilde her , nettopp pga av at jeg trengte begge hender og all oppmerksomhet på jobben :)
Rosettjernet har jeg arvet etter bestemor <3
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)