29. des. 2011

Karamellpudding

bildet lånt fra www.matprat.no


Må ha noe annet enn bare kaker også.Nyttårsaften står snart for tur og denne gangen tenkte jeg å servere hjemmelaget karamellpudding til dessert.
Middagen blir kalkun som vi pleier.

Vi blir mange så jeg har brukt en stor porsjon.

Oppskrift:
250 g sukker
8 dl  H-melk
4 dl kremfløte
2 vaniljestenger
2 ss vaniljesukkerfra dr.oetker
Pynt:
Vispet Kremfløte
+ mandelflak ristet i sukker

Sukkeret fordeles i formen/e
Smeltes tilkaramell på en middels varm plate

Sett formen/e i en langpanne

kok så opp fløte, melk og oppdelte vaniljestenger, vaniljesukker blandes i etter smak.
Sil blandingen og avkjøl
Imens dette avkjøles visper du 8 egg

Avkjølt melk/fløteblanding vispes sammen med egg og helles i formen/e.

Hell deretter varmt vann i langpannen slik at den blir ca 3/4 full.

Settes inn i forvarmet ovn på 200 grader i 10min,deretter skrus varmen ned til 125 grader og står i ca 2 timer.
Avkjø til neste dag og hvelv dem før servering på et fat med litt høye kanter.

Pynt med krem,eventuelt bær som på bildet.Bruk fantasi og smak.

bilder kommer senere når den er kommet på fat og pyntet med krem:)
Ha en fin dag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)