13. apr. 2014
Hvetehorn med vaniljekrem
1 1/2 pose idun tørrgjær for søt deig
450 g smeltet margarin eller smør
8 dl melk
2 ss Luftigere Bakst
2 dl sukker
2 ts kardemomme
Ca 2 kg hvetemel
Som fyll i hornene:
vaniljekrem
Brunt sukker
Bland alt det tørre
Smelt smøret eller margarinen og bland med melken
Hell melkeblandingen i det tørre og elt deigen med kjøkkenmaskin.
Først kjører du på lav hastighet for du øker hastigheten mot slutten for å elte godt.
La deigen heve under plast eller klede i minimum 30 minutter.
Jeg bruker alltid plastboller når jeg hever, ikke metall.
Legg ferdighevet deig ut på melet bakebord
Del deigen i 3 emner og kjevle disse til en sirkel
smør et lag vaniljekrem , strø på brunt sukker
Del opp leiven i 8 deler som en pizza.
Rull hver trekant sammen fra bredeste ende , mot spissen.
Legg hvert horn på bakepapirkledd plate og etterhev i 40 min.
Stek på 180 min i ca 15-20 min.
avkjøl og dekorer med litt royal icing
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)