28. jan. 2014

Sugar Cookies

I går laget jeg og yngstemann kjeks eller sugar cookies.
Ble veldig fornøyd med smaken på disse og deigen var lett å jobbe med. Det betyr jo litt;)

Ble dårlige bilder da husets beste kamera ikke var tilgjengelig. Ble kun tatt bilder med mobil.


Oppskrift:
270 g romtemperert usalta smør
mix smøret myket og luftig
tilsett 200 g farin og miks dette godt sammen i noen minutter.

Stopp mikseren iblandt og skrap ned det som setter seg på kantene av bollen

Knekk 2 romtempererte egg og tilsett disse et av gangen

Det kan her se ut som alt skiller seg , men dette løses når melblandingen tilsettes

390 mel
1 ts bakepulver og
1 ts salt blandes godt før det tilsettes i røren( har du brukt smør med salt dropper du dette saltet)

Bland deigen godt sammen.

Hell den ut på bakebordet og del den i to emner.
Pakk emnene inn i plast og sett kjølig natten over eller minst 1 time.


Dryss mel på bakebordet og ta ut et emne med deig av gangen.
Kjevle ut til ca 1 cm tykk.
Dypp kjeks utstikkere i mel og trykk ut kjeks.
Legg kjeksen på bakepapirkledd plate
Når du har fylt platen så settes den kaldt i 10-15 min. Dette for at de ikke skal miste fasongen under steking.

Stek på 175 grader i 8-10 min. Så fort kjeksen får farge på ytterkantene så er den ferdig.
Avkjøl helt før du flytter de over på et brett.


5 kommentarer:

  1. Disse var kjempesøte og så utrolig deilige ut. Det er så koselig å ta med barna å bake og de elsker det. Vi har bakt endel havrekjeks og muffins, begge deler smaker himmelsk ;-)

    Ha en fin kveld!

    Klem
    Netta

    SvarSlett
  2. Hei Netta :) ja det er hyggelig å bake med barna .Håper jo noen arver lidenskapen;) eller galskapen som noen kaller det.

    SvarSlett
  3. Cookieutstikkerene er fra Miss Etoile, de var kjempesøte og de hadde mange forskjellige :-) Men, jeg vet dessverre ikke hvem som har kjøpt de inn, men du finner de sikkert på nett. Jeg fant blant annet noen kjempesøte på nettbutikken Lykkefryd.no ;-)

    SvarSlett
  4. Disse så gode ut. Hvor lenge kan de oppbevares? Og funker de fint med glasur

    SvarSlett
  5. Hei Tonje:) disse kan du nok fint oppbevare en stund .Men her har de blitt borte på null komma svisj;) ja disse kan du fint bruke glasur på.

    SvarSlett

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)