I går laget jeg og yngstemann kjeks eller sugar cookies.
Ble veldig fornøyd med smaken på disse og deigen var lett å jobbe med. Det betyr jo litt;)
Ble dårlige bilder da husets beste kamera ikke var tilgjengelig. Ble kun tatt bilder med mobil.
Oppskrift:
270 g romtemperert usalta smør
mix smøret myket og luftig
tilsett 200 g farin og miks dette godt sammen i noen minutter.
Stopp mikseren iblandt og skrap ned det som setter seg på kantene av bollen
Knekk 2 romtempererte egg og tilsett disse et av gangen
Det kan her se ut som alt skiller seg , men dette løses når melblandingen tilsettes
390 mel
1 ts bakepulver og
1 ts salt blandes godt før det tilsettes i røren( har du brukt smør med salt dropper du dette saltet)
Bland deigen godt sammen.
Hell den ut på bakebordet og del den i to emner.
Pakk emnene inn i plast og sett kjølig natten over eller minst 1 time.
Dryss mel på bakebordet og ta ut et emne med deig av gangen.
Kjevle ut til ca 1 cm tykk.
Dypp kjeks utstikkere i mel og trykk ut kjeks.
Legg kjeksen på bakepapirkledd plate
Når du har fylt platen så settes den kaldt i 10-15 min. Dette for at de ikke skal miste fasongen under steking.
Stek på 175 grader i 8-10 min. Så fort kjeksen får farge på ytterkantene så er den ferdig.
Avkjøl helt før du flytter de over på et brett.
Disse var kjempesøte og så utrolig deilige ut. Det er så koselig å ta med barna å bake og de elsker det. Vi har bakt endel havrekjeks og muffins, begge deler smaker himmelsk ;-)
SvarSlettHa en fin kveld!
Klem
Netta
Hei Netta :) ja det er hyggelig å bake med barna .Håper jo noen arver lidenskapen;) eller galskapen som noen kaller det.
SvarSlettCookieutstikkerene er fra Miss Etoile, de var kjempesøte og de hadde mange forskjellige :-) Men, jeg vet dessverre ikke hvem som har kjøpt de inn, men du finner de sikkert på nett. Jeg fant blant annet noen kjempesøte på nettbutikken Lykkefryd.no ;-)
SvarSlettDisse så gode ut. Hvor lenge kan de oppbevares? Og funker de fint med glasur
SvarSlettHei Tonje:) disse kan du nok fint oppbevare en stund .Men her har de blitt borte på null komma svisj;) ja disse kan du fint bruke glasur på.
SvarSlett