17. mars 2013

Hveteboller m/vaniljekrem og brunt sukker

Laget noen må hveteboller i dag. Følte for litt godt etter akedag med 3 trinn.

Bollene er laget ute gjær, men med bakepulver.

Oppskrift fikk jeg ide til hos Det søte liv., og endret bare bittelitt, brukte kanel istedenfor kardemomme.

Hveteboller:
100 g smør
2 dl sukker
2 dl melk
3 ts bakepulver
5 dl hvetemel
1 ts kanel

Smelt smør, hel det i en bakebolle og bland med sukker og melk.
Tilsett resten av ingrediensene og bland godt

.Deigen e rlitt klissete, men ta mel på bakebordet eller i  hånden. Bruk en 1 ss og ta ut deig med.
Rull forsiktig med litt mel og legg i papirform.
 Jeg brukte disse fine formene fra Festfabrikken.
La en god t skje vaniljekrem i hver bolle og strødde på litt brunt sukker.

Stek bollene på 220 grader i ca 10 -12 min.

Kjekken på bildet var strålende fornøyd med å "komme ut av skapet" litt før planlagt for å posere sammen med bollene.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)