9. des. 2012
Pitabrød
Pitabrød er en del brukt hos oss.Men den senere tid synes jeg pitabrød man kjøper er av dårlig kvalitet og de blåser seg ikke opp nok under steking.
Min 14 år gamle datter viste meg en oppskrift de har brukt på skolekjøkkenet.Hun syntes de var veldig gode og derfor måte de prøves i heimen. Og de ble så vellykket at jeg vil dele oppskriften med dere.
Oppskrift :
8 pitabrød
Skru stekeovn på 230-250 grader.
25 g gjær
2 dl lunket vann
1/2 -1 ts salt
1 ss olje
ca 5 dl hvetemel
smuldre gjær i bakebollen
bland ut i lunket lunkent vann
rør dette godt sammen så all gjær er oppløst
tilsett olje, salt og hvetemel.
Ikke la deigen blir for fast
La deigen heve ca 20 min.
Trill ut en pølse og del i 8 like deler.
Trill små boller og la de hvile i 5 -10 min.
Trykk ut bollene og kjevle så til en "asjettstor" størrelse
stek umiddelbart, i 8-10 min.
De skal ikke bli for brune på farge.
Avkjøl på rist før de snittes i ene enden og fylle smed favorittfyllet.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hvordan er det å fryse desse?
SvarSlett