26. apr. 2015

Lion House Rolls



Denne oppskriften er Manuela sin og jeg fant den i hennes bok  Manuelas Hjemmebakt.
Eneste endring er at jeg bruket lettmelk istedenfor melkepulver og vann.

De ble så populære her hjemme at jeg må dele de videre. Kjempegode med bare smør, eller en god ost, og som Manuela sier med rømme og syltetøy, nam nam.

Oppskrift:

50 g fersk gjær 
5 dl lunken lettmelk ( her bruker Manuela 5 dl vann og  1  1/2 dl melkepulver )
75 g smeltet smør
2 ts salt
50 g sukker
1 egg
700 g hvetemel

Smelt smør og hell i melken så det blir lunket.
Bland alt det tørre i bakebollen og hell smør ,egget  og melkeblandingen over.

La kjøkkenmaskinen elte deigen i 20 min.

La deigen ligge i bakebollen og heve til dobbelt størrelse.

Ta deigen på bakebordet.
Kjevle et rektangel og  smør leiven med smør.
Del i rektangler og strekk litt i deigen  og rull de fast sammen til en rull.

Sette på bakepapirkledd plate, en papirform eller liten langpanne.
Etterhev til de har doblet størrelsen.


Stekes 15-20 min  på 190 grader nederst i ovnen.
Pensle med smør når du tar dem ut av ovnen.


Kos deg <3








2 kommentarer:

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)