29. nov. 2014

Lutefisk, Potetlefse og Mjølkegryn



Da blir det faktisk et lite innlegg som ikke handler om kake eller baking men om middag.

Jeg vokste opp med Lutefisk på lefse og Mjølkegryn til som middag på Juleaften.

I dag har ribba overtatt i mitt hjem, men lutefisk er fortsatt en god julemiddag.
Og jeg liker den nok bedre i dag en som barn


Min mor brukte å trekke fisken i vann. Jeg la den i ildfast form, med skinnsiden ned, under  aluminiumfolie og bakte den i stekeovnen på 200 grader i ca 30 min.
For å få en fastere fisk så strødde jeg fisken med salt og lot den ligge 30 min  før den ble satt i stekeovnen.Da trekkes noe av vannet ut.
Jeg kan huske fra barndommen at noen ganger var fisken vel gele`aktig, men det unngikk jeg nå.

Når det gjelder tilbehøret så har jeg aldri smakt sirup til lutefisk før nå, men det syntes jeg hevet smaken på en god måte. Bare ikke ta på for mye for da blir det veldig søtt :)



Mjølkegryn  er rett og slett en risengrynsgrøt tilsatt ekstra med melk så du får en  litt tykk suppe.
Hjemme brukte vi kun kanel og sukker på, men jeg valgte å erstatte mesteparten av sukkeret med revet brunost. Dette blir en smakssak.




Electrolux ønsker å sette fokus på Tradisjonsrike middager i desember.
Titt innom på http://bit.ly/julefavoritt og gi dem ditt tips på en tradisjonsrik middag med dine hemmeligheter  for å heve smaken.


Jeg er en av 4 bloggere som har sagt ja til å publisere bilder og tips til en tradisjonell middagsrett.
Da jeg er bake-og kakeblogger var det heldig for meg å bli utfordret på Lutefisk som jeg er kjent med fra barndommen.
Selv om man er en godt voksen 4 barns mamma , var det uvant å skulle ta bilder og skrive om en middagsrett.

Men veldig glad for utfordringen som ga meg masse julestemning og gode minner pga lukt og smak.


Hege som har bloggen Kulinarisk Fantatisme ga meg utfordring på Lutefisk der jeg skulle bruke lefse, sirup og brunost.

Lefsa var på plass da jeg har bakt potetlefse nylig. Hjemmebakt lefse er MÅHA hos oss i jula.

Jeg kommer opprinnelig fra Heidal og der produseres en av de beste brunoster som finnes, så jeg anbefaler Heidalsosten til denne retten.
Jeg brukte den revet på lefsa sammen med fisken og på Mjølkegryna ( risengrynssuppe) som vi alltid har til denne retten.



 Jeg anmoder om å titte innom Hege sin blogg og se på alle hennes fine oppskrifter.
Jeg takker henne for at hun ikke ga meg altfor avanserte ingredienser som skulle brukes til middagen.Jeg har utfordret henne på en rett med Torsk med  Lime og eventuelt nøtter som ingrediens. Hennes oppskrift kommer neste uke.

Både Hege, Hobbykokken og Fru Timian er nok hakket mer avanserte en meg, da de er vant med middagstips. og tilhørende oppskrifter. Jeg skal følge med å se hva slags gode tips de har.
Spør gjerne om du lurer på noe.

Kanskje du sitter med noen smarte ideer som løfter lutefiskretten til nye høyder? 

Del dem da på http://bit.ly/julefavoritt og gjerne også i kommentarfeltet unger her:)


Mjølkegryn med revet brunost og kanel.


Hva spiser du til middag Juleaften?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)