10. apr. 2012

Kringle til kaffen

2 påskedag ble det kringle til kaffen.
Brukte oppskriften fra Tine.Den er kjempegod.



Som tilbehør pisket jeg litt kremfløte og blandet med Freia vaniljesaus.Jeg valgte altså å ikke bruke fyll i kringla denne dagen.
Vaniljesaus og vaniljekremen fra Freia har en mye bedre smak enn mye av de andretypene jeg har smakt.

Oppskrift:

Søt gjærdeig:

50 g gjær
dl helmelk
100 g smør
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
11 dl hvetemel (ca.500g)

Event Fyll:
100 g smør
4 ss sukker
1 ss malt kanel

Pensling:
1 sammenvispet egg

stek på 180-200 grader i 15-20 min.Kommer litt ann på ovnen din.Følge med på stekingen:)Tror jeg stekte her på 200 grader i 15 min.

4 kommentarer:

  1. Og steketiden er...30 minpå 180 grader??

    SvarSlett
  2. da har jeg lagt inn steketid/grader:)

    SvarSlett
  3. trenger den å heves ?

    SvarSlett
  4. Hei, ja selvfølgelig:) her har jeg glemt enda en viktig ting:) heve i 30 min.

    SvarSlett

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)