4. feb. 2018

Skolebrød


I går ble det litt baking igjen. Vi fikk lyst på skolebrød, eller skoleboller som noen også kaller det.


Oppskrift: 
1 pk fersk gjær 
2 dl sukker 
1/2 ts salt
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1 ss sitronsaft
6 dl lettmelk
100 g smør 
1 kg hvetemel 

Vaniljekrem, her bestemmer du selv om du vil bruke ferdigkjøpt eller lage selv 


Smuldre gjær i en bakebolle, tilsette alt tørre utenom hvetemel.
Del smøret i terninger og legg i bakebollen.

Varm litt på melken, til fingervarm.Hell den i bakebollen sammen med hvetemel.
Melet tilsettes litt og litt for å se an hvor mye man trenger. Det blir ikke gode skolebrød om de blir for tørre, men deigen skal heller ikke være for løs.Du skal tross alt kunne lage små boller av den.

Slå på kjøkkenmaskina og arbeid deigen godt sammen.La det elte ca 20 minutter.

Når deigen er godt eltet så lar du den heve under et klede på et lundt sted i ca 30 min.

Ta deigen ut på bakebordet.Lag ca 20-25 små runde boller som du igjen klemmer litt flate. 
La de etterheve 15 min før du lager en fordypning i midten hvor du legger på ca 1 ss vaniljekrem og steker på 200 grader i 10 min.

Avkjøl på rist.

Lag melisglasur som du smører på bollen rundt vaniljekremen.Deretter  dytter du dem forsiktig ned i en bolle med kokosmasse.
Nå har du skoleboller. Kos deg 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)