29. mar. 2015

Fine Rundstykker






Nå har mange tatt Påskeferie og forhåpentligvis har dere tid til frokost og tid med familie/venner.
Noen må jo jobbe også når andre tar ferie, men det er viktig å kose seg med maten allikevel.

Disse rundstykkene kan fort gjøres om til boller om man tilsetter mer sukker( 1 dl)og litt kardemomme om man vil.

Oppskrift:
50 g fersk gjær, rød
4 dl lettmelk
1 ss sukker
5 g salt
70 g romtemperert Bremykt Bake
1 ss ferskere bakst ( mors hjemmebakte)
ca 800 g hvetemel + litt til å strø på bakebordet ved utbaking.

Ha gjær, smør  og alle de tørre ingredienser i bakebollen 
Tilsett melken og sett kjøkkenmaskinen på lav hastighet først så ikke alt fyker rundt omkring i kjøkkenet. Greit med skiføre, men ikke inne.

Øk hastighetene etter noen minutter så deigen får eltet  seg skikkelig. Elt med kjøkkenmaskina i 20 minutter.

Strø bittelitt mel på bakebordet, form til deigen så de blir rund og sett enten bakebollen over deigen eller legg over og dekk hele deigen med to helt rene kjøkkenhåndkler.

La heve minst 15 minutter

Når den er ferdig hevet deler du opp i så store emner som du ønsker, men husk at de eser ut og blir en god del større når de har etterhevet


Jeg formet først så de ble som en bolle og deretter knadde så de ble litt avlange på form.

La etterheve i nye 15-20  minutter på stekeplate med bakepapir

Stek på 200 grader i ca 15-20 minutter.Litt avhengig av ovnene din og str på rundstykkene.





jeg penslet mine med litt Bremykt etter de var ferdigstekt.
Avkjøl, sett på bordet og kos dere.



1 kommentar:

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)