20. jan. 2015

Doughnuts

Laget noen Douhnuts for et par dager siden.Det som er bra med disse er at de ikke er kokt i fett/olje, men stekt i doughnutsform på stekeovnen. Nok kalorier er det jo uansett.

Ble enkel og grei pynt og noen slapp unna melisglasuren og ble spist som de var.



Oppskrift som jeg denne gang hentet på matprat.no


  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 12 ts salt
  • 2 dl lettmelk
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 stk egg
  • Frøene fra 1 stk vaniljestang
  • 2 ss smeltet smør


Melk og sitrondråper blandes, tilsett vaniljefrø
Tilsett 2 egg i melkeblandingen og visp godt sammen.

Melkeblanding og melblanding blandes.La det svelle litt før du tar røren i en stor sprøytepose.

Fyll røren, så det blir halvfullt, i donutsformene.Husk å spray formen godt eller smør med litt matolje.



Stek på 200 grader i ca 8 min.

Avkjøl og dekorer etter ønske med f.eks smeltet sjokolade, melisglasur og perler eller strø.Eller spis de uten noe på. Det er også godt synes jeg.
Hver sin smak.




1 kommentar:

  1. O herre.. Denne blir lagret ja. Også jeg som skulle holde meg unna sånne kategorier da...

    SvarSlett

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)