3. okt. 2013

Ciabatta

Er kjempeglad for at jeg fikk Den rødrutete kokeboken til Ingrid Espeli Hovig.

Nå er Ciabatta er fulltreffer  i familien og har bakt det to dager på rad. De på bildet over ble ikke helt i den fasongen man forventet da jeg hadde det travelt, men smaker kjempegodt.
Laget ny ladning i dag tidlig og de er snart borte de også.


Oppskrift:

25 g gjær
6 dl vann
1 1/2 dl olivenolje
1 ss salt
ca 1,7 l hvetemel

smuldre gjæren, strø på salt
varm opp vannet til fingervarmt og bland gjær og salt ut i vannet, og hell også i olivenolje

Tilsett litt og litt mel, og la noe være igjen til utbaking.


Arbeid deigen smidig, og la den heve under plast i en bolle i ca 1 time

Ta deigen på bordet og kna smidig med resten av melet.
del i 8 emner og kjevle hvert emne til et rektangel på ca 8 x 18 cm og legg de på bakepapirkledd bakeplate

Etterhev i  ca 20 min.Stek på 250 grader i ca 12 min.

Avkjøl på rist











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)