23. sep. 2013

Hamburgerbrød med havregryn

 

 
 Oppskrift:
5 dl melk
1 dl vann
50 g gjær
1 ts salt
2 ts sukker
2 dl havregryn
ca 1,5 liter hvetemel

Smuldre gjær i en bolle, ta på salt
varm opp melken til fingervarm væske og bland dette og vannet med gjær
Visp sammen så det blir godt blandet

Tilsett 2 ts sukker og havregryn, la svelle noe minutter
Tilsett hvetemel litt etter litt

La heve under plast eller håndkle i ca 30 min

Ta deigen på bordet og strø litt hvetemel utover så deigen ikke fester seg.
Jeg kjevler på voksduk.

Kjevle ut til en leiv på knappe 1 cm tykkelse og stikk ut hamburgerbrød med en rund utstikker, stort glass, lokk etc

Legg disse på bakepapir og la heve i 30 min
stek så på 225 grader i ca 6-8 min

----
Fungerer også fint som rundstykker




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)