22. des. 2011

KokosbollerDa er kokosbollene klare.I år laget jeg dem i muffinsformer for å slippe unna alt sølet med å rulle dem i sjokoladeog kokos på papir med gaffel.
Brukte en tynn kjeks på bunnen for at de lettere skal slippe formen.Sjokoladen sprøytet jeg på med en pose og strødde på kokosmassen til slutt.


Kokosboller :
4 eggehviter som piskes til de skummer
tilsett deretter 1,5 dl sukker+2 toppede ss vaniljesukker fra dr Oetker
Vispes  med kjøkkenmaskin i ca 3 min,og tilsett 2 ts gelantinpulver som er rørt ut i ca 2 ss vann.
 Visp til du får en fluffy og stiv masse. Jo lengre du visper ,jo stivere og mer fluffy.

Legg event en kjeks i hver muffinsform,og sprøyt deretter "kremen" i ønsket str på kjeksen/ned i formen.
Jeg erfarte at den kjeksen jeg valgte ble bløt, så spør i butikken/bakeriet om de har noe som egner seg.Blir kjeksen bløt vil hele kokosbollen synke sammen

La tørke noen timer,gjerne natta over.
Ta på sjokoladeglasur og kokosmasse.


Sjokoladeglasuren:
120 g delfiafett som smeltes
2 plater kokesjokolade
2-3 toppede ts skjeer 100 % kakao
1/2 t.skje gelantinpulver fra Dr. oetker


3 kommentarer:

  1. Hmmm...jeg fikk det ikke til ? hviten som var pisket stiv ble liksom litt sånn slapp da jeg tok oppi sukkeret.Jeg har nå helt røra m/gelatin og vaniljesukker oppi en plastikkbolle og satt den i kjøleskapet, men jeg har mine tvil om hva dette blir til slutt.....

    SvarSlett
  2. skal vi se..prøv å pisk hviten og sukkeret samtidig..jeg pisker hviten bare en kort kort stund før sukkeret has oppi.
    Ser jeg har sagt 2 min pisking etter sukkeret er hatt oppi men det skal jeg endre, for tror nok jeg pisket litt lengre enn det.Jo lengre du visper,jo stivere skal det bli.
    Et tips er å blande hviten og sukker i en bolle som settes over kokende vann, visp med håndvisp til det begynner å ligne marengsmasse,og ta så kjøkkenmaskin og visp videre til den blir luftig og stiv.

    SvarSlett

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)