13. okt. 2011

Sukkerpasta og Marsmallowfondant

Ble spurt hvordan man lager sukkermassen jeg trekte Donningspøkelset med .
Må innrømme at denne gangen var sukkermasse kjøpt ferdig på panduro.

Men her er oppskrift:

Sukkermasse
4 ss vann
4 plater gelatin
1,25 dl glukose.
30g flott matfett
1000 g melis
For å få smak kan man bruke vaniljeessens, event annen smak.Og sukkermassen kan også farges.
Husk at om du bruker flytende farge så reduser på noe av vannet.

Marsmallowfondant
200g marsmallow
2 ss vann
2 ss Flott matfett
ca 300 g melis
Ha vann og Marsmallow i en bolle,og sett mikroovnen på full styrke til marsmallown er smelter eller eser kraftig opp.

Rør inn matfettet . Kna inn litt og litt av melisen.Bruk melis til du er fornøyd med konsistensen.

Pakk inn i plast og oppbevar i romtemperatur.

Så er det bare å velge og bruke den man vil til trekking av kaker, modelering av figurer/blomster.

Fondant/sukkermasse kan også kjøpes hos cacas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)