12. okt. 2014

Rundstykker



50 g Gjær, rød
3 dl lett melk
2 dl Kaldt vann
50 g Smør

1 ts Salt
100 g Havregryn
200 g sandmalt Hvete Fin
ca 570 g Hvetemel 
1 ss Luftigere bakst


Sett stekeovn på 220 grader

Smelt smøret og tilsett melk og vann
Rør ut gjæren i væsken

Hell i bakebollen og tilsett alt av mel + salt og elt deigen godt sammen.

Legg på plast på bakebollen og la deigen heve i 20 minutter

Hell deigen på bakebordet og kna ut en lang pølse som du deler i 12-15 deler.
Bruk eventuelt litt hvetemel på bordet så det ikke klistrer seg fast.

Sett dem på bakepapirkledd plate og stek i 15 minutter


Gode til f.eks Grønnsakssuppe eller som nistemat med godt pålegg.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)