8. apr. 2014

Marsipanhjerter med Sjokolade


Laget litt marsipangodt igjen i går ettermiddag.
Brukte Odense Ekte marsipan og Odense mørk sjokolade 55 %.


Jeg formet hjerter enkelt og greit med en Hjerteform. Bruk f.eks isbitform om du har .Bare se til at formen egner seg til bruk for mat/spiselig vare.


Kna opp marsipanen og fyll formen. Skjær av det overflødige for å få en jevn fasong under hjertene. Da ligger de penere på fatet.


Jeg lot hjertene ligge i kjøleskapet en stund før jeg dyppet dem i smeltet  sjokolade. Da er de bedre å håndtere for marsipanen blir myk pga varmen i fingrene våre.Valgte å dyppe bare halve hjerte denne gange.

Sjokoladen smeltet jeg over vannbad.Ha 2/3 av den hakkede sjokoladen i en bolle og sett den over varmt vann. Ikke få damp i bollen. Smelt sjokoladen, ta vekk bollen  fra varmen og legg den usmelta sjokoladen oppi og rør godt. Da får du en rask temperering av sjokoladen.

Dette er enkelt og greit og hvorfor ikke lage egen påskegodt? Bruk de former og fasonger du selv ønsker. Og  ved å lage mesteparten av påskegodteriet selv unngår du alle andres bakterier fra smågodtdisken som de snakket om på God morgen Norge i dag.

Figurmarsipanen er nok best om du skal forme figurer med barna.
La de slå seg løs, kna, rulle, dekorere og smake.


Slapp av, kos deg og nyt resultatet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)