8. des. 2013

Julekake

I går ble det litt diverse baking. Blant annet Julekake etter mormors oppskrift.

200 g sukker
2/3  ts kardemomme
30 g smør
2,5 dl sur melk
4 dl h-melk
70 g gjær
2 s salt
2 1/2 dl rosiner
1 kg hvetemel, men start med litt om gangen så  du ikke ender opp med en altfor fast deig.

Smuldre gjær
Smelt smør og tilsett melken
Bland smør og melkeblandingen med gjær og rør godt ut.

Bland salt og kardemomme inn i melet.
Hell i rosiner og melblandingen vekselsvis
Jobb melblandingen godt in , elt i 10-15 minutter i kjøkkenmaskinen, og la deigen stå til heving i 30 min.


Del deigen i 2 og lag to runde julekaker

Etterhev i 20-30 min 

Stek på 200 grader i ca 45 min

Mine ble dyttet rett i frysen så det ikke skulle forsvinne før jul

Ha en fin dag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)