22. jan. 2012

Brownies med Karamellkrem



Blir mye Brownies på bakebloggene om dagen :)

Måtte ha en vi også. Brukt samme form som sist,men annen oppskrift og en krem jeg ikke har prøvd før.

Oppskift kaken:
300 g kokesjokolade, jeg brukte to med mørk sjokolade og en lys.
120 g smør
4 egg
2-2,5  dl sukker
En halv kopp sterk kaffe
2 ts Vaniljesukker, dr oetker
Ca 2 dl Hvetemel  

Smelt sjokoladen
Avkjøl litt og pisk inn et og et egg
Tilsett mykt/smeltet smør
Tilsett sukker og vaniljesukkeret
Hvetemel siktes og blandes i røren

Røren kan fordeles i to små former for å lage den slik som jeg har gjort, eller ha alt en form for å få EN større kake.

Stekes i ca 30 min på 160 grader

Karamellkrem:
Kok en boks Kondensert melk i ca 3 timer.Sørg for at det hele tiden er nok vann i kjelen til å dekke boksen.
Er du utolmodig kan et glass HaPå gjøre nytten. Den kan du bruke slik den er.
Når du åpner den "ferdigkokte" hermetikkboksen så har du "karamell".

Pisk 2,5 dl kremfløte, tilsatt 1-2 ts vaniljesukker, og bland 3-4 ss "karamell" i kremen.
Kremen kan du enten legge mellom to lag med Brownieskake,  sprøyte på toppen som pynt eller servere ved siden av.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)