22. des. 2014

Torsk med Lime fra Kulinarisk Fanatisme

Som dere sikkert har fått med dere så har Electrolux kjørt en julekampanje hvor vi alle kan gi hverandre gode tips på gode juleretter. Gjerne da tradisjonelle retter med ny vri.
Vi er 4 matbloggere som  skulle presentere en julemiddag hver vår uke nå i Desember.
Jeg ble utfordret av Kulinarisk fanatisme på Lutefisk. Hun fikk utfordring fra meg på Torsk med lime og i dag gjesteblogger hun med sin flotte torskemiddag.
Les den spennende oppskriftene hennes under her:


Heges oppskrift

Herunder finner dere en nydelig oppskrift hvor lime brukes både til fisken, i sausen og til rødbetene. Det ble kjempegodt!


Oppskrift på torsk med lime: 
Pannestekt torskefilet:
  • 150-200 gram torskefilet pr person.
  • Smør.
  • Salt og pepper.
  • Lime.

Strø havsalt over torsken på begge sider, og la den ligge ca ti minutter. Skyll godt av og klapp den tørr med tørkepapir. Skjær den opp i passe serveringsstykker. Krydre med litt pepper.
Smelt en god klatt smør i en stekepanne, og legg torskefileten oppi. Demp til middels varme, legg over lokk og la det steke i 3 minutter. Da skal torsken akkurat ha begynt å flake seg og er ferdig. Drypp over noen dråper lime, og den er klar for servering.
Har du skinn på fileten, så stek med skinnet nederst.
Ponzusaus:
  • 2 ss soyasaus.
  • 1 stk lime.
  • 1 stk lime.
  • 1 ts riseddik.
  • 150 gram smør.
  • 1 ss kremfløte.
  • 4 ss rogn, for eksempel ørretrogn.

Ha soyasaus, riseddik og saft av lime en kaserolle. Varm opp og pisk inn smøret i terninger til det blir en jevn saus. Ha oppi kremfløte, og bruk den til å korrigere smaken på sausen. Jeg syntes den ble ørlite salt, så jeg hadde opp litt mer kremfløte enn hva det står i oppskriften.
Ha oppi rogn rett før servering.
Vårløk:
  • 2 vårløk pr person.
  • Smør.
  • Salt og pepper.

Del vårløken i to på langs. Smelt smør i en stekepanne, og stek de lett på middels varme til de er møre. Det tar kun et par minutter. Krydre med nykvernet salt og pepper, og de er klare.
Rødbetepuré:
  • Rødbete.
  • Smør.
  • Salt.

Kok rødbeter møre med skallet på i lettsaltet vann. Det kan ta opp til en time. Skrell de, og mos de til glatt puré med en stavmikser. Ha oppi en god klatt smør, og smak til med salt.
Gulrotpuré:
  • Gulrot.
  • Smør.
  • Salt.

Kok gulrøtter møre i lettsaltet vann. Mos de til glatt puré med en stavmikser. Ha oppi en god klatt smør, og smak til med salt.
Bacon:
Del i terninger og stek i en stekepanne.
Rødbeteterninger:
  • Rødbete.
  • Olje.
  • Salt og pepper.
  • Smør.
  • Sukker.
  • Lime.

Skrell og skjær rødbetene i små terninger. Ha dem i en ildfast form, og sveip over litt olje, salt og pepper. Rør rundt, og bak dem i ovnen på 180 grader varmluft til de er møre. Det tar ca 20 minutter.
Ta de ut av ovnen, ha oppi en liten klatt smør, litt sukker, noen dråper fra lime og rør rundt.
Nyt Kulinarisk fanatisme & God jul!

   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)