18. aug. 2013

Boller med Rosa Sukker

I dag har det blitt litt baking igjen. Blant annet Boller med rosa sukker som pynt.
Ser ikke så godt rosafargen på bildet da det ble lysrosa.
Slik ser glasset med resten sukkeret ut:



Boller:
 1 gjær
3 ts salt
80 g smør, smeltet
3 dl melk
1 dl sukker
10 dl hvetemel

Smuldre gjær i en bakebolle.
Smelt smøret og hell i 3 dl melk så det blir lunket.
Bland med gjær og rør godt så gjæren løser seg opp.

Hell melken i bakebollen og visp litt så alt blir godt blandet.
Tilsette litt og litt av melet imens du jobber det godt inn i deigen.

Ikke lag deigen for fast. La den heller være litt løs/klissete  så den heves godt og bollene ikke blir tørre.
Hev i ca 40 min.

Hell deigen på et bord hvor du har strødd litt mel tynt utover.
Lag en pølse og del opp i like deler, ca 15 deler.

Ta litt mel på handen og lag små boller av hver til. Sett til heving på bakepapirkledd plate i 20 min.
Stek på 180 grader i ca 10- 12  min.

Avkjøl litt før du smører med smør og dypper dem i Sukker som du kan farge i ønsket farge på forhånd.






2 kommentarer:

  1. Hehe, passer godt til at dere har sukkerbryllup i dag da ;) Det så veldig godt ut altså :)

    SvarSlett
  2. Hvem vil vel ikke ha rosa boller? De så kjempegode ut! Her bakes det boller til alle bursdager, de er faktisk viktigere enn bursdagskaka ;-)

    Ha en fin kveld!

    Klem
    Netta

    SvarSlett

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)