8. nov. 2011

Krumkaker


I dag ble det litt forsmak på julen.  Krumkaker smaker alltid godt, men lager det som regel bare til jul.
I år startet jeg altså tidlig,men skal ha med litt til eldstesønn i Trondheim.Så kan han spise mammas krumkaker og glede seg til jul hjemme( forhåpentligvis).

Ble litt lite til å fylle den store krumkakeboksen, så har satt i mer røre for å steke mer i ettermiddag.Like greit når man først har startet.

Krumkaker:
3 egg
150 g sukker ( bruk gjerne sukrin eller Tagatose)
150 g Tinesmør
150 g hvetemel
1/2 ts kardemomme

Jeg bruker ofte litt fløte i røra.Men reduser da litt på smøret.

Visp egg og sukker til en stiv eggedosis.
Tilsett smeltet, avkjølt smør og mel blandet med kardemommen.

La røren svelle minst en time.Jeg bruker ofte å lage røren kvelden i forveien og steker på morgenen etter.
Stek dem lyse gylne og rull straks sammen til en krumkake(kremmerhus),eller legg dem over en kopp.
Legger du de over en kopp vil du få krumkaker som kan fylles med krem/is/bær.

Ferdig stekte og avkjølte krumkaker legges i tett boks så de holder seg sprø og fine.

Må til litt krumkakerøre for å fylle denne til randen:) Men tomt blir det hver jul.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)