28. jan. 2018

Marmorkake


I dag tidlig fikk jeg lyst på Marmorkake. Så på noen oppskrifter og tenkte at tja..kanskje jeg skal lage en, men så fikk jeg besøk. Det var bare det at hun som kom på besøk også hadde tenkt på Marmorkake i dag.Så  i ettermiddag sveiva jeg og Kenwood sammen ei kakerøre og vips så hadde jeg marmorkake.


Siden jeg nylig kjøpte en kakeform hos LAGERHAUS så ville jeg teste den med det samme.

Oppskrift :
150 g  mykt smør
190 g melis
 3 egg 
190 g hvetemel
1 ss potetmel
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker (ekte vanilje)
2 dl helmelk
1/2 ss sitronsaft

3 ss sjokoladesaus/smeltet sjokolade 

Pisk sammen mykt smør, vaniljesukker  og melis.Bruker du kjøkkenmaskin så må du stoppe innimellom og skrape ned fra kantene med en slikkepott.
Visp inn et og et egg og la kjøkkenmaskina gå på middels hastighet 2-3 min til slutt og tilsett sitronsaften.


Bland sammen siktet hvetemel, potetmel og  bakepulver
Hell melk og melblanding vekselsvis i bakebollen. Visp på lav hastighet først så du ikke tåkelegger kjøkkenet med hvetemel, og øk deretter til middels hastighet noen få minutter.Ta av ca 1/3 dl av røra og bland den med 3 ss smeltet sjokolade eller ferdig sjokoladesaus.
Du kan også bruke kakao.

Spray formen, eller om du bruker rundt springform så legg bakepapir i bunnen.

Legg halvparten av den lyse røren i formen, deretter fordeler du det meste av sjokoladerøren oppå , før du heller på resten av den lyse røra.Har du igjen sjokoladerøre så legg det utover på toppen. Bruk  en liten smal slikkepott eller skaftet på en spiseskje og rør kakerøren sammen slik at den blir marmoret, ikke helt blandet.

Stek på forvarmet ovn, nederste på 180 grader i ca 40 min.Dette bilde ble litt lyst..Jeg klarte kunstykket å slippe telefonen rett  ned i garasjegulvet, det var ikke så lønnsomt.Kamaera på telefon ble delvis ødelagt. Så nå må jeg få kjøpt meg et skikkelig kamera snart.

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/b46ba1aff23929541a608d7c478310541e4611bb


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)