6. mai 2014

Oldemors Sponge Cake med krem, bær og frukt

 
Det nærmer seg 17 mai og 200 års jubileum.Da må vi en ha knakende god bløtkake :)
 
I min favoritt oppskriftsbok har oldemor skrevet ned blant annet Sponge Cake.
Den måtte jeg teste og jeg må innrømme jeg er veldig fornøyd.
 
Oppskrift Sponge Cake:
 
3 egg
1,5 dl Sukker
1, 5 dl Hvetemel
4 ss Kaldt vann
1 ts Bakepulver
 2 ss nypresset appelsinjuice
 
Visp sammen eggeplommer og sukker
tilsette 4 ss kaldt vann og bland godt på halv hastighet i ca 4 min.
 
Tilsett stivpisket eggehviter og bland forsiktig inn.
Tilsett appelsinjuicen og
bland hvetemel og bakepulver godt sammen før det vendes inn i kakerøra.
 
Jeg doblet porsjonen til en 26 cm kakeform.
 
Stek på 180 grader i ca 25 min.
 
Fyll:
del bunnen i tre deler
Dynk alle tre med Frokostjuice, den med sitron, gulrøtter, eple
 
Smør første bunn med jordbær eller bringebærsyltetøy, et tynt lag. Bre på fløtekrem og skjær jordbær i tynne skiver og fordel utover.
På lag 2 blander jeg eple og pæresyltetøy fra Lerum med fløtekrem
På toppen brer jeg først på fløtekrem, deretter fordeler blåbær og jordbær.
 
La stå gjerne natten over da blir den saftig og god. Men pass på at du ikke har matvarer i samme kjøleskap som setter smak.
 
 
Kos deg :)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)