2. des. 2014
Berlinerkranser
Da har jeg vært i bestemor sin oppskrifts-bok igjen.
Berlinerkranser:
4 kokte eggeplommer
4 rå eggeplommer
200 g smør eller margarin
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
600 g hvetemel
Gni ut de hardkokte eggeplommene med en slikkepott så de ikke er klumpete.
Bland godt med et og et av de rå eggeplommene.
Tilsett sukker og vaniljesukker og visp i ca 5 min.
Tilsett romtemperert smør eller margarin og hvetemel vekselsvis.
Når deigen er jobbet godt samme settes den kaldt 1-2 timer.
Ta litt mel på bakebordet og trill ut "lillefingertykke" pølser og form kranser.
Legg dem på bakepapirkledd stekeplate, pensle med eggehvite og strø på perlesukker.
Stekes i ca 10 min på 190 grader.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Så flink du er :D
SvarSlettTusen takk Nina <3 det er du også :) Klem
SvarSlett