I går ble det en del hjemmelaget lørdagsgodt. Fløtekarameller og risboller. Det gikk med mest av karamellene da jentene syntes risboller var veldig jul :) men koste oss gjorde vi. Og greit med litt hjemmelaget og ikke bare ifra smågodtdisken. Da vet vi hva vi spiser.
I dag skal vi avgårde på 1 års bursdag til Maija :) Maija kan ikke spise noen med gluten eller melk.
Oppskift kake: Toro sin mix uten gluten og melk 6 egg 2 dl sukker 2 ts vaniljesukker 2 ts bakepulver 2 ts SP
Visp egg og sukker med SP, visp en god stund slik at det blir en fluffy masse. tilsett så det tørre , siktet
Stek i rund form( 24 cm) i 30 min på 180 grader
Fyll og pynt: I første lag er det 1 boks Marsmallow fluff( jordbærsmak) blandet med ca 4 ss smør uten melk I lag to er det banan og bringebærsyltetøy.
Kaken ble dekt med Angel Feather icing.Fikk et Lokk av rosa fondant som jeg hadde kjevlet under en mønstermatte.Bamsene er av hvit sukermasse.Perler fra dr oetker.
nå gjelder det bare å frakte denne i bil i 2,5 time ;)
Er hjemme igjen etter en vellykket markering av Kvinnedagen.
I går ble ca 120 cupcakes laget på mitt kjøkken i anledning markeringen.
Fkk god hjelp av min datter, en venninne og jenter fra Hamar mottak.
Vi laget sommerfugl pynt da sommerfugl er symbolet der jeg jobber, pluss at sommerfugl er for meg tegn på frihet.
Mange av jentene hadde med seg kaker eller andre godsaker
Oppskriften på de cupcakes/muffins jeg har laget i det siste: 4 egg, romtemperert 3 dl sukker 100 g Tine Meieri smør 3 dl Fløte 2 ts bakepulver 2 ts SP 5 dl semper mix(fin)
Sukker, egg opg 2 ts SP vispes et par min på lav hastighet.øk deretter til høy hastighet og visp videre 5 min. Blir en hvit kremet og fin masse. Ha I 3 dl kremfløte Deretter 5 dl semper mix og bakepulver. 100 g mykt meierismør tilsettes til slutt. Visp godt sammen
Denne røren kan stå litt førdu bruker den pga SP Har fått mange gode tilbakemeldinger på smaken og legger derfor ut oppskriften
Fyll muffinsformene litt over halvfulle og stek på 180 grader i ca 20 min.