12. okt. 2014
Rundstykker
50 g Gjær, rød
3 dl lett melk
2 dl Kaldt vann
50 g Smør
1 ts Salt
100 g Havregryn
200 g sandmalt Hvete Fin
ca 570 g Hvetemel
1 ss Luftigere bakst
Sett stekeovn på 220 grader
Smelt smøret og tilsett melk og vann
Rør ut gjæren i væsken
Hell i bakebollen og tilsett alt av mel + salt og elt deigen godt sammen.
Legg på plast på bakebollen og la deigen heve i 20 minutter
Hell deigen på bakebordet og kna ut en lang pølse som du deler i 12-15 deler.
Bruk eventuelt litt hvetemel på bordet så det ikke klistrer seg fast.
Sett dem på bakepapirkledd plate og stek i 15 minutter
Gode til f.eks Grønnsakssuppe eller som nistemat med godt pålegg.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)