På en lørdag er det godt å ta det rolig og lage seg noe godt til frokost.Og ingen ting er bedre en ferske hjemmelaga rundstykker synes jeg.
Oppskrift:
25 g fersk gjær
60 g smør
2 dl kefir
1 dl vann
50 g kruskakli eller havrekli
80 g havregryn
250 g hvetemel
Smelt smøret og tilsett væsken
helle dette over den smuldra gjærbiten og rør ut.
Tilsett kruskakli og
havregryn og la svelle ca 15 min.
Tilsett så 220 g hvetemel.Resten til utbaking.
La heve i bollen i ca 20 min.
Hell deigen på bakebordet og jobb raskt sammen til en pølse som deles i 10 -12 deler.
Legd delene på bakepapirkledd plate og la etterheve i 15-20 min.
Sett stekeovn på 230 grader.
Stek i ca 15 min.
Kos deg med frokosten :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)